Людмил Коцев: НЕ на купения и корпоративния вот
Людмил Коцев: НЕ на купения и корпоративния вот / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Електронното гласуване не само ще даде възможност на всички българи зад граница да участват в политическите процеси у нас, но и ще сложи спирачка на корпоративния вот и други изборни машинации.

Това заяви в интервю за Дарик кандидатът да общински съветник с преференциален номер 12 в листата на ЕКИП Людмил Коцев.

Людмил Коцев и съекипниците му, участващи във вота под номер 31 в интегралната бюлетина, единствени провеждат активна кампания и за референдум.

"Електронното гласуване ще допринесе за чувствително намаляване на разходите и повишаване на ефективността на честния избор занапред. Дължим го най-вече на тези повече от 1 милион наши съграждани зад граница, които нямат физическа възможност да гласуват по съвест. Помните, че на миналите избори имаше 70 секции в Турция и само една или две в Лондон. Това реално ги лиши от конституционното им право. Този начин на гласуване ще доведе до чувствително свиване на престъпната дейност с купуването на гласове, както и притискането на хората, жертва на така наречения корпоративен вот. Ние, кандидатите на ЕКИП, заедно с кандидат-кмета Владимир Елезов и нашите хиляди симпатизанти, декларираме за пореден път, че всячески се противопоставяме на изборните машинации - преди и по време на самия вот", заяви представителят на известна лизингова компания Людмил Коцев.

"Обръщам се към всички наши съграждани, да бъдат достойни и да не продават гласа си. Тези пари ще вгорчат хляба им, както на тях, така и на семействата им. В общественото пространство се коментира, че в Благоевградско, дилърите, които са добре познати на органите на правораздаването и разследването, усилилено предлагат срещу лични данни и други престъпни средства по 50 лева за кандидат-кмет и 30 лева за общински съветници. Съграждани, дайте си сметка - 30 лева се харчат за по-малко от пет минути, а след вота "приказката" свършва - пращате в местния парламент псевдо управленци, на които не им пука за вас, семействата ви, за децата ви. Гласувайте с номер 31 в бюлетината, Владимир Елезов е с най-ясната визия за икономическо и социално развитие на Благоевград и населените места в общината. Ние няма да допуснем да се повторят изминалите четири години на упадък, в рамките на които се превърнахме в град на работещите бедни", призова 12-ят в листата на ЕКИП Людмил Коцев.

"По време на срещите с избиратели, се коментира също, че в Благоевград се налага корпоративният вот. Не е тайна, че Общината и държавните администрации са най-големите работодатели. Пресметнете колко роднини, приятели и близки на тези служители ще трябва да гласуват по принуда, за да не бъдат уволнени, за да не им пращат поръчкови проверки или данъчни ревизии, други пък ще получат голи обещания за назначаване на работа. Приканвам благоевградчани да кажат на тези избори "НЕ" на силовия вот. ЕКИП и нашите коалиционни партньори сме политическа сила, коятo е с воля за спазване на закона, защото правилата ги има, трябва само да се задействат тук, в Благоевградско", категоричен е Людмил Коцев.

Според Коцев и другите кандидати в листа 31, има шанс статуквото да бъде разбито и в Общината да се наложи нов модел на управление - с инвеститори, открито договаряне на обществените поръчки, честно усвояване на еврофондове и добронамереност към всички хора.

"Да бъдем човеци - с достойнство, разум и бъдеще", призова Людмил Коцев.