Красимир Роячки: Ако проектът в Грамада беше качествен, нямаше да се налага преасфалтиране
Красимир Роячки: Ако проектът в Грамада беше качествен, нямаше да се налага преасфалтиране / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова
Красимир Роячки: Ако проектът в "Грамада" беше качествен, нямаше да се налага преасфалтиране
26563
Красимир Роячки: Ако проектът в "Грамада" беше качествен, нямаше да се налага преасфалтиране
  • Красимир Роячки: Ако проектът в "Грамада" беше качествен, нямаше да се налага преасфалтиране

Ако проектът на Община Благоевград за реконструкция на ВиК мрежата в "Грамада" беше качествено изготвен и изпълнен, нямаше сега да се налага преасфалтиране на квартала, каза на пресконференция съветникът от ГЕРБ Красимир Роячки. Той обяви, че в момента Министерството на околната среда и водите извършва проверка на строителните дейности по този проект и на конкурсната документация за избор на изпълнител.

Около 2 млн. лв. са задържани в момента от ековедомството за разплащане към строителната фирма "Монолитстрой", каза Роячки. Според него има вероятност за финансови санкции в размер на милиони левове за нарушения по отделните процедури.

Нека видим как ще приключи проверката, какви ще бъдат глобите и тогава ще преценяваме как да довършим обекта, каза още ГЕРБ съветникът. Ако сега бяхме одобрили предложените от кмета пари за приключване на дейностите в "Грамада", средствата щяха да се влеят без конкурс в досегашната фирма изпълнител, а ние искаме да се проведе нов конкурс, за да можем да контролираме изпълнението на обекта, добави той.

Аз лично се съмнявам, че ако Общинският съвет бе гласувал парите за квартала, щеше да има реален резултат, коментира Роячки. Колкото до притесненията на кмета Костадин Паскалев какво ще обяснявам на съкварталците си, искам да е ясно, че се прибирам в "Грамада" с високо вдигната глава и хората там ме подкрепят.

Още коментари от Красимир Роячки чуйте в прикачения звуков файл