Костадин Хаджииванов ще обжалва задържането в Солун
Костадин Хаджииванов ще обжалва задържането в Солун / netinfo
Президентът на ПФК "Беласица" - Петрич, Костадин Хаджииванов ще обжалва в съда в Солун Европейската заповед за задържане и екстрадиция в Германия. Това съобщи за Дарик неговият адвокат и съпартиец в петричкия общински съвет, Иво Стефанов.

Популярният с прякора Коце Маца футболен бос, ще бъде изправен пред съда в Гърция в близките дни. Хаджииванов вече е наел адвокат от колегията в Солун, който по телефона е коментирал с българския си колега Стефанов правния казус.

"Едва когато гръцките магистрати постановят постоянна мярка "задържане под стража", ще бъде предприета процедурата по екстрадиция. Допуска се и вариант съдът в южната ни съседка да не уважи Европейската заповед и да откаже екстрадиция на Хаджииванов в Германия", коментира адвакат Иво Стефанов.

Юристът, запознат изцяло с фирмените дела на Костадин Хаджииванов, заяви и днес, че явно е станала някаква нелепа грешка, тъй като довереникът му не е участвал в канал за контрабанда на цигари в Германия.

Адвакат Иво Стефанов недоумява защо трети ден българската държава и в частност МВР, отказват да дадат официална информация, относно причините и обстоятелствата по задържането на Хаджииванов.