Коледна кулинарна изложба в Дневен център за стари хора
Коледна кулинарна изложба в Дневен център за стари хора / снимка: община Благоевград

Около 30 традиционни ястия подредиха потребителите на Дневен център за стари хора в Благоевград. Коледна питка с късмети, тиквеник, сарми и баклава бяха само малка част от многобройните кулинарни изкушения, представени на изложбата.

Петчленно жури с председател  Василка Маркова – главен готвач на домашен социален патронаж, награди участниците, приготвили трите най-вкусни, оригинални и красиви ястия. Всички участници получиха грамоти от община Благоевград.

Дневният център за стари хора в Благоевград е разкрит през 1992г, като потребителите на услугата са над 65 годишни жители на Благоевград. В центъра са създадени условия за цялостно обслужване през деня, свързано с предоставяне на храна и организиране на свободното време. Домашният социален патронаж обслужва лица в пенсионна възраст и/или с увреждания по домовете. Съобразявайки се с индивидуалните нужди на потребителите институцията предлага различни социални услуги като хранене, битови услуги, помощ при поддържане на лична хигиена и др.Организирането на излети, екскурзии, доставка на книги по домовете и други развлечения са част от културтерапията, която предлага патронажа.