Планинско Гоце Делчев 2019
Планинско Гоце Делчев 2019 / Снимка: Община Гоце Делчев

Боксовата легенда Кубрат Пулев получи уникален подарък от кмета на община Гоце Делчев – Владимир Москов. Градоначалникът подари на боксьора български трибагреник с неврокопски чанове и му пожела винаги да е победител. Боксьорът бе специален гост на провелото се автомобилно състезание „Планинско Гоце Делчев 2019” и откри спортната надпревара. Кобрата се превърна в безспорна атракция и за 45-те участници в ралито от България и Северна Македония, и за хилядите зрители. Той премина по трасето с един от най-известните ни рали състезатели – Румен Дунев.
 

Планинско Гоце Делчев 2019
Снимка: Община Гоце Делчев

Във втория ден от състезанието гост на атрактивното спортно събитие бе гордостта на България в плуването - Петър Стойчев, който в екип с Димитър Илиев взе специално участие в надпреварата.

„Както ние, така и всички, които участваха в организацията начело с Румен Дунев, а така също и състезателите, сме доволни от първото автомобилно състезание "Планинско изкачване Гоце Делчев 2019". Радвам се, че и зрителите от нашия град останаха доволни, което ни дава амбицията да се замислим да се превърне в традиция това събитие и следващата година да се съберат тук отново най-добрите ни състезатели. Ние сме спортен край и подкрепяме спортните инициативи. Що се отнася до дългосрочните ни планове, то защо да не бъдем домакини и на европейски кръг“, коментира след края на състезанието кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов. Той връчи част от наградите и бе сред зрителите, които въпреки дъжда наблюдаваха до самия край състезанието, което бе посветено на 116 години от гибелта на революционера Гоце Делчев, патрон на града домакин.
 

Планинско Гоце Делчев 2019
Снимка: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев за първи път организира подобно състезание и по категоричната оценка на участниците и гостите се справи отлично. Автомобилният шампион Румен Дунев оцени високо и трасето, и свършената работа от страна на община Гоце Делчев по обезпечаване на състезанието. Той коментира, че популяризирането на автомобилният спорт е една от основните му цели и се радва, че е имало толкова сериозен интерес от страна на местната публика.
 

Планинско Гоце Делчев 2019
Снимка: Община Гоце Делчев

От община Гоце Делчев благодариха на всички, които участваха в организирането на това мащабно и сериозно събитие и направиха всичко по силите си то да премине нормално и спокойно, без никакви инциденти. Благодарности отправиха и за коректното партньорство на Румен Дунев, Автомобилен клуб "Дунев рейсинг" и Българската федерация по автомобилен спорт.