Кметът Башев чества година от задържането в ДАНС
Кметът Башев чества година от задържането в ДАНС / Дарик - Благоевград, Десислава Янкулова
Кметът Башев чества година от ареста си в ДАНС
27048
Кметът Башев чества година от ареста си в ДАНС
  • Кметът Башев чества година от ареста си в ДАНС

Кметът на Гърмен Ахмед Башев чества тази вечер една година от задържането му в поделенията на Държавната агенция "Национална сигурност".

"Ще отбележим в родното ми село Рибново датата 16 март с митинг на площада. Ще разкажа на хората как противозаконно бяхме задържани заедно с учителя Мурад Бошнак и за обидите и клеветите, отправени от определени политици в страната ни", каза кметът Ахмед Башев.

"Няма да пропуснем да коментираме в Рибново спекулациите през последните дни, свързани с изключването на кмета Мустафа Авдиков от редиците на ДПС. Абсолютно закономерно Авдиков е отстранен от партията, тъй като той вече е загубил доверието сред избирателите, след като служи на друга политическа сила", коментира Ахмед Башев, като посочи заиграването му с "Ред, законност и справедливост" и с лидера Яне Янев.

"Кметът на Рибново още преди посещението на Яне Янев на 3 март е участвал в политически мероприятия на партията му. Преди двайсетина дни е имал среща с него в Гоце Дерчев, а на 10 март е организирал извозването на хора от района за националния протестен митинг на РЗС в София", заяви гърменският управник Башев и прикани Мустафа Авдиков да си подаде оставката от кметския пост в Рибново.

Интервю с кмета на Гърмен Ахмед Башев чуйте в прикачения звуков файл.