Кандидат-депутати от КБ се срещнаха със симпатизанти в Сандански
Кандидат-депутати от КБ се срещнаха със симпатизанти в Сандански / netinfo

Пред граждани и гости на Сандански, на входа на парка в курортния град, БСП представи на избирателите кандидатите за народни представители от Коалиция за България за Първи МИР – Благоевград.

В рамките на инициативата, в която участие взеха водачът на листата Емил Костадинов, кандидатите за народни представители Андон Ризов, Спас Панчев, Асен Балабанов, Владимир Пандев и др., бяха начертани приоритетите на социалистите за промяна на България.

"Цените на електроенергията се увеличиха над сто процента,цените на храните поскъпнаха над 40 %, а лекарствата поскъпнаха няколко пъти, държавният дълг се увеличи двойно,фискалният резерв спадна под задължителния минимум ,битовата престъпност ескалира,подслушва се безконтролно, България  по стандарт на живот днес се нарежда на опашката на най-бедните, най-изостаналите страни – резултат от некадърното и безотговорно управление на ГЕРБ  изкараха хората на улицата", каза по време на срещата кандидат-депутатът от Сандански от листата на КБ Андон Ризов.

Той добави още: "Стотици хора днес в общината са без работа и без доходи и се чудят как да свържат двата края, от лицето на града се изтриха много, които осигуряваха хиляди работни места,унищожиха се животновъдни комплекси, в по – голямата част земята не се обработва и пустее, горите се секат безпланово и безотговорно, посегна се дори на парковата зона, на зеления пояс – белите дробове на нашия град, в община Сандански сградният фонд пустее и се руши,защото никой не заделя средства за поддръжката им, а това всичко е правено с парите на народа, големи чужди търговски вериги, които се настаниха на територията на общината, откривайки стотина работни места диктуват своята монополна политика и  за кратко време  отстраниха от пазара дребните търговски фирми и производители, потънали в дългове, които попълниха редиците на безработните и така повече не може".
Андон Ризов допълни, че на 12 май хората имат шанс да върнат България към развитието.

В рамките на срещата в Сандански участие взе и кандидатът от листата на КБ Спас Панчев. "Гласувайки за ГЕРБ хората очакваха ,че ще бъдат на нивото на средноевропейците по заплата, по благоденствие, по начин на живот подчерта пред гражданите на Сандански коалиционният партньор и втори в листата Спас Панчев. Но в края на този мандат, България е най изостаналата а държава, най-разрушената държава, в която стотици хиляди фирми са фалирали, стотици хиляди българи са без работа, една държава, която е на първо място в Европа по престъпност, а не по свобода, по спокойствие на живот, по благоденствие  така,както беше обещал някога Бойко Борисов".

Панчев, който е председател на НЗС "Александър Стамболийски" подчерта, че земеделците са заедно с БСП, защото тази Коалиция заедно с партиите в нея са най-социалната, най-добре подготвена  и може наистина да направи необходимото ,българинът да заживее свободно и спокойно, българите да имат работа.
"Благоевградски регион може да бъде един водещ регион по развитие на зеленчукопроизводство, овощарство, лозарство,тютюнопроизводство,за да може тук да се създаде преработвателна индстрия и хилядите милиони гости,които минават през този край да опитат  българското и да не се хранят с вносни продукти", каза още Спас Панчев.

Земеделският водач  призова санданчани на 12 май да гласуват с номер пет , за да имат възможност да живеят свободно в свободна, просперираща,социална държава, за да се върне славата на българското земеделие и на  България като цяло.

Водачът на листата на КБ в 1- МИР - Благоевград Емил Костадинов пък се обърна към симпатизанитите на социалистите с думите: Ако Варна е морската столица на България, Сандански е столицата на слънцето за България, или столицата на здравето". Той бе категоричен пред събралото се привърженици на червените, че са необходими неотложни аварийни действия и БСП и Коалиция за България поемат курс към радикална промяна, поемат реални, напрегнати, изпълними задачи за осигуряване растеж на икономиката и повишаване на доходите , за окончателно снемане от сцената престъпната групировка ГЕРБ, за  нов шанс на България.

По време на срещата в Сандански кандидатите за народни представители подариха огромен букет червени рози за рождения ден на своя съмишленик – кандидатът от Гоце Делчев – Тодор Иванов.