/ Община Банско
Хиляди привърженици на зимните спортове се стекоха в центъра на София, за да покажат своята позиция в подкрепа на правителственото решение за промяна на Плана на управление на НП „Пирин“. Шествието стартира от ъгъла на "Витошка" и "Патриарха"-а и премина в дълга колона по бул. „Дондуков“ до площад „Св. Александър Невски“. 

Събитието в подкрепа на банскалии и кмета Георги Икономов уважиха вицепремиерът Валери Симеонов, евродепутатът Ангел Джамбазки, кметовете от Пиринския край, депутати от 44-то Народно събрание, продуцентът Андрей Арнаудов, състезателката по спортна стрелба Мария Гроздева със съпруга си Валери, бившите гимнастички Михаела Маевска и Христиана Тодорова, лекоатлетът Тихомир Иванов, Ути Бъчваров и много други. Фолклорни песни, традиционни български носии, усмихнати лица и разбира се, кукери, бяха част от събитието.

Банско
Снимка: Община Банско


Кметът на Банско Георги Икономов развя българското знаме пред бившия партиен дом с думите: „Здравейте, приятели, защо сме тук? Като кмет на община Банско заявявам, че днес сме тук, за да кажем ясно, че всички ние обичаме Пирин, обичаме България и искаме да караме ски в България!

И нашата обич е истинска, за разлика от платената, булевардна любов на псевдоеколозите! Тук сме, за да заявим нашата категорична подкрепа за развитието на зимните спортове в България. Тук сме за да подкрепим всички онези, които развиват  туризма в България и инвестират в родната икономика. Тук сме, за да подкрепим правителството и неговото решение за промяна на Плана за управление на Национален парк "Пирин".

Банско
Снимка: Община Банско


Събитието продължи с хепънинг пред храм-паметника "Александър Невски", където шествието прераства в концерт с участието на DJ Sprite, световния шампион по бийтбоксSkiller&Atesh и брейкденсърите от PachovilleCrew и SofiaCityBreakers. Етнопевицата Елица Тодорова предизвика спонтанно хоро, а братя Пищолски и Тита завършиха партито.

Събитието бе подкрепено от скиори и сноубордисти от всички зимни центрове в страната.