Фенове на рока и на речните бързеи се събират край Симитли
Фенове на рока и на речните бързеи се събират край Симитли / Снимка: Община Симитли

На 30 юли в Симитли Васко Кръпката с „Подуене Блус Бенд" и „Блек Роуз" ще вдигнат адреналина на стотици фенове на рок музиката на брега на река Струма. Събитието се организира за четвърти път от община Симитли и Рафтинг център „Х-Клуб".

На поляните на брега на Струма тогава ще се съберат стотици ценители на хубавата музика, на речните бързеи и на студената бира. Фестивалът „Рок на реката" е с вход свободен.

През този ден домакините от „Х-Клуб" ще направят подарък на всички смелчаци, които ще могат да се спуснат с лодка по реката с 10% отстъпка в цената,. Всеки може да се наслади и на останалите атракциони, сред които са въжен парк, тролей и пейнтбол.

Рафтинг центърът предлага незабравима нощ под звездното небе. Осигурява се двуместна палатка, шалте, спален чувал, като цената е 5 лева на човек. Бунгалата също ще приютят десетки меломани. Организаторите канят всички фенове на рок музиката да дойдат край река Струма и да превърнат Симитли в град на рока в България.

Участниците в шоуто са категорични, че рок музика и адреналин по речните бързеи са неочаквано добра комбинация. Идеята на организаторите е в следващите години фестивалът да стане международен и в него да забиват рок банди от чужбина.