/ Община Сатовча
Доброволно формирование-Сатовча спечели първо място в конкурса „Доброволни пожарникари и спасители", организиран от Националната асоциация на доброволците в Република България. Отрядът, първи по рода си в страната ни, спечели в категорията „Награда на публиката” след оспорвана надпревара и гласуване във фейсбук.

Свлачища създават проблеми на жителите в община Сатовча

Доброволците са в помощ на местното население в община Сатовча още от 2002-2003 година. Отрядът бе създаден по идея на общинския кмет Арбен Мименов, тъй като професионалното звено огнеборци в Гоце Делчев е на 35 километра от общинския център Сатовча. Целта е доброволците да реагират до пристигането на пожарникарите.

МС раздаде предколедно над 10 млн. лв. на общини в Пиринско

Доброволното формирование има свои подразделения в три села – Кочан, Вълкосел и Слащен. В много случаи доброволците успяват сами да потушат огнената стихия. От своето съддаване са излизали над 1270 пъти не само за гасене на пожари, но и за оказване на помощ при катастрофи, както за преодоляването на последствия от природни бедствия в региона. Само от началото на тази година са загасили сами 10 пожара.