До 2013 г. изграждат трасето за пренос на газ от Симитли до Разлог и Банско
До 2013 г. изграждат трасето за пренос на газ от Симитли до Разлог и Банско / снимка: БГНЕС, архив

Има политическа и държавна воля за реализирането на проекта за пренос на газ от Симитли до Разлог и Банско, е станало ясно на работна среща в централния офис на газопреносния оператор, отговарящ за региона.

Генералната стратегия е до 2013 година да бъде изградено трасето за пренос на газ. „Това е много важно за икономиката на региона и поевтиняването цената на природния газ. Всичко това ще доведе до голям инвеститорски интерес”, е заявил кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

На работната среща са присъствали още народните представители от ПП ГЕРБ Любен Татарски и Георги Икономов, кмета на Банско Александър Краваров, председателя на Общинския съвет в Банско Владимир Колчагов и представители на газопреносното дружество.

Общински служби, депутати и фирмите, които ще работят по реализирането на проекта постигнаха съгласие за ефективна и синхронна работа, която да спомага за по-бързото придвижване на документи и съгласувателните процедури.

През следващата седмица ще се проведе нова работна среща, по време на която да бъдат обсъдени конкретни параметри с проектантската фирма.