Децата от “Пиринска китка”  изнасят концерт-спектакъл в Благоевград
Децата от “Пиринска китка” изнасят концерт-спектакъл в Благоевград / netinfo

Годишен концерт-спектакъл на Детско-юношеският фолклорен ансамбъл “Пиринска китка” към Обединен детски комплекс ще бъде представен в Благоевград. Събитието ще бъде предшествано от тържествено награждаване на абитуриентите от ОДК.

Ще бъдат отличени най-талантливите и най-дългогодишните 42-ма възпитаници от школите и съставите на ОДК – 19 от направление „Наука, техника и технологии” и 23 от направление „Изкуства”. Те ще бъдат наградени със статуетка и Юбилейната Грамота на Община Благоевград за 100 годишнината от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

По време на концерта бъдат представени 12 танца, от които 6 нови, обхващащи фолклорното многообразие на цяла България. Ежегодно в ДЮФА “Пиринска китка” се обучават 120 деца и младежи, на възраст от 5 до 18 години, които изнасят десетки концерти, печелят конкурси у нас и в чужбина, лауреати са на много национални и
международни фестивали.

ДЮФА „Пиринска китка” е доказана школа по танцово изкуство. Носител е на над 85 отличия – Званието „Представителен”, 4 златни медала, Купа „Децата на България танцуват”, а през последните 10 години – 11 първи места от Национални конкурси, 1 второ място и 1 трето място, много дипломи, грамоти, плакети и други отличия.

Спечелените награди са достоен атестат за професионализма и творческите възможности на ръководителите на ДЮФА "Пиринска китка” и талантливите деца на Благоевград. Концерт-спектакълът ще бъде изнесен от 18.00 часа в зала "Пейо Яворов"- Благоевград.