Чакат се присъди по делото Чората
Чакат се присъди по делото Чората / Снимка: Дарик - Благоевград

Преди финала на делото за смъртта на благоевградчанина Ангел Димитров- Чората, родителите на подсъдимите петима бивши антимафиоти от областната полицейска дирекция излязоха с декларация пред медиите, с копие до европейски правни институции и до посланиците на държави от Европейския съюз. Публикуваме без редакция декларацията, получена на електронния адрес на Дарик.

"На 11 декември 2009 година е краят на продължилия вече повече от 4 години мъчителен за нас съдебен процес. На подсъдимата скамейка, без каквато и да е вина са поставени нашите синове - Мирослав Писов, Иво Иванов, Борислав Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков.

Ние ги дадохме на Държавата, да й служат като български полицаи. Изпълнявайки честно своя дълг, те застанаха на предната фронтова линия в борбата срещу организираната престъпност, наркомафията и сексуалната експлоатация на младите български момичета.
Всички знаят, че те не са извършили никакво престъпление. Вместо почести и награди, те получиха шокиращи присъди от военните магистрати.

Ние и нашите деца сме жертва на престъпния и корумпиран държавен модел на наркомафията, на кукловодите и наемните им работници, като "Людмил Георгиевци", “Красьо Черневци” и други.
Това е гавра с нашите синове, с органите на реда и сигурността, която ние и българската общественост няма да позволим.

Дълбоко вярваме във върховенството на закона и справедливостта!
Вярваме в българската държавност!
Вярваме на Върховния съд, като стожер на истината!", се сочи в декларацията на близките на подсъдимите експолицаи.