/ Dariknews.bg, архив
Полицията в Банско задържа седем души, сред които четирима чужденци, спретнали меле в нощен клуб в зимния курорт. Екшънът се разиграл на 15 януари около 02:50 часа сутринта. От незабавно пристигналите на място полицейски служители са установени и задържани лицата: А. А., на 44 години, от Сливен, С. Л., на 48 години, от с.Белозем, община Раковски, Б. Н., на 42 години от Ахелой, както и четирима англичани на възраст 27-28 години.

В качеството си на обвиняем е привлечен 28-годишен мъж от Великобритания. За времето от 01:30 часа до 03:00 часа, на 15 януари в същия нощен клуб той е извършил кражба на мобилен телефон, с което е нанесъл щета на приблизителна стойност около 1 500 лева.

Чужденецът е нарушил грубо обществения ред, като е блъснал витрина на хранителен магазин в Банско, в резултат на което е унищожил около 20 бурканчета с течен шоколад. Освен това оказал яростна съпротива при задържането му, при което при и по повод на изпълнение на службата на полицейски служител му е причинил лека телесна повреда.