БСП откри предизборната си кампания пред стотици симпатизанти в Благоевград
БСП откри предизборната си кампания пред стотици симпатизанти в Благоевград / Дарик - Благоевград, Добряна Христова

С изпълнения на Руска Стоименова, Иван Гоцев и Васил Лазаров БСП откри предизборната си кампания в Благоевград.

За официалния старт в Драматичен театър "Никола Вапцаров" дойдоха стотици симпатизанти на червената партия.

Те посрещнаха водача на листата на "Коалиция за България" за I МИР Емил Костадинов на крака и с викове "победа". Костадинов приветства присъстващите и заяви готовността на БСП да промени България към по-добро.

"Ние категорично се ангажираме да създадем 250 000 нови работни места, създали сме законопроекти, с които да позволим на всеки млад човек да бъде предложена работа или обучение за заетост, не по-късно 4 месеца след завършването на неговото образование", каза пред събралите се благоегвградчани Емил Костадинов.

Той поясни, че от страна на БСП, ще бъде облекчено кредитирането на малките и средни предприятия, а минималната работна заплата в страната ще бъде увеличена от 310 на 450 лева.

В плановете на БСП още е отмяната на плоския данък и въвеждане на прогресивното подоходно облагане на физическите лица. Костадинов заяви, че всички работещи на минимална работна заплата ще бъдат освободени от данъчно облагане. Той подчерта, че към момента, това касае около 1000 000 работещи граждани.

"БСП и Коалиция за България по никакъв начин не предвиждат повишаване на данъчното бреме", каза още първият в листата на КБ за Благоевград.

От думите му стана ясно, че ще бъде спряно и увеличаването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране.

БСП откри предизборната си кампания пред стотици симпатизанти в Благоевград
netinfo

От партията обещават още, че майчинството ще бъде обвързано с минималната работна заплата в страната.

"Ние си даваме сметка, че днес трябва да осигурим закрила на младите хора, вместо да ги ограбваме, да ги насърчим, вместо да ги обезкуражаваме. Затова предлагаме управление основано на целия широк талант и отговорност на българското общество. Затова ни е нужна тази подкрепа, а не заради нас самите", заключи Костадинов.

Той призова гласоподавателите, когато гласуват да останат сами със себе си и да използват способността си да правят избор.

Преди официалното откриване на кампанията в Благоевград, Емил Костадинов положи цветя на паметника на Димитър Благоев.