Бойко Борисов откри в Гоце Делчев най-голямата спортна зала в областта
Бойко Борисов откри в Гоце Делчев най-голямата спортна зала в областта / Снимка: Маргарита Петкова

Днес министър председателят Бойко Борисов и кметът на Гоце Делчев откриха най-голямата спортна зала в област Благоевград - Неврокоп Арена. „Преминахме през много перипетии, но важно е, че залата е построена и вече имаме възможност да я ползваме.

Близо 4 милиона лева са вложени за изграждането й, като 3 милиона и 600 хиляди са осигурени от правителството, а останалите от общинския бюджет" - припомни кметът Москов и благодари за разбирането и осигуреното финансиране залата да бъде довършена.

Бойко Борисов откри в Гоце Делчев найголямата спортна зала в областта
netinfo

„За да го има всичко това, е че има парламент, правителство, колкото и да не се харесваме, има някакво разбиране за стабилност" - каза премиерът Борисов и припомни за изграждането на Градския парк в съседство, осигурените средства за спортна зала в близкото село Брезница и за санираните блокове. „Радвам се, че всички са активни в санирането, след като чу, че до 10 дни започва саниране на още 21 блока в двата най-големи комплекса с панелни жилища в града „Юг" и Дунав".

Сред гостите на тържеството бяха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, областният управител Бисер Михайлов, председателят на общински съвет-Гоце Делчев Ангел Гераксиев, депутати, общински съветници, спортни деятели, треньори, младежи и деца от различните спортни клубове, които ползват залата, граждани.