70 нарушения за ползване на общинска собственост констатирани в Благоевград, проверяват ползвателите дали си плащат данъците
70 нарушения за ползване на общинска собственост констатирани в Благоевград, проверяват ползвателите дали си плащат данъците / netinfo
23 нарушения за ползване на открити общински площи, без договор, са констатирани през първия етап на проверките на търговските обекти в Благоевград.

В хода на инспекциите са установени общо 70 нарушения и са съставени 31констативни протокола. 23 са нарушенията и в областта на проверките за изградени съоръжения изградени върху временни и постоянни търговски обекти в общината. Сред тях са 6 поставени дървени навеси и 7 дървени подиума. Установено е, че общо 7 са рекламните съоръжения поставени без необходимото разрешително.

9 пък са заведенията на територията на общината, които не са платили такси за продажба на алкохол и цигари. При проверките са установени и два постоянни обекти, които не се ползват от други лица, а не от тези, които са сключили съответните договори. Кметът на Благоевград Костадин Паскалев, заяви че договорите на нарушителите ще бъдат прекратени.

Осен това всички нарушители ще бъдат проверени по закона за Местните данъци и такси.