Само в рамките на няколко часа задържаха двама мъже, които са 25-годишен и 22-годишен от рудоземското село Войкова лъка, за 72 часа в полицията за телефонна измама на възрастната жена от Девин. Това собщиха от полицията.

66-годишна жена от Девин подала сигнал, че е станала жертва на телефонна измама. Тя получила обаждания по телефона и в процеса на разговорите била заблудена, че ще ѝ бъдат предадени важни документи от неин близък, живеещ в Канада. За това жената трябвало да заплати сумата от 5 000 лв.

Възрастна жена даде 9 000 евро на ало измамници в Търговище

На 6 януари около 13:30 часа в дома й отишъл непознат мъж, който се представил за служител на "Български пощи". На него тя предала предварително подготвена сума пари.

Незабавно е започнато разследване, планирани са и са проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия.

Само за няколко часа криминалисти от ОДМВР-Смолян, РУ-Девин и РУ- Мадан установили и задържали извършителите. При обиска у тях са намерени и иззети 4 800 лв. – част от сумата, получили от пострадалата жена в Девин. Работата по случая продължава.