/ ThinkStock/Getty Images
"Няма да има повишение на данъчните ставки за жителите на община Смолян през идната година". Това заяви категорично избраният кмет за трети мандат Николай Мелемов. 

Николай Мелемов е кмет на Смолян за трети мандат

„Не смятам да вдигаме данъците, защото доходите на хората не са се повишили, но ще очаквам от съгражданите си повече съпричастност и дисциплина“, заяви Мелемов.

Според него, новият бюджет няма да се различава много от настоящия. През следващите месеци ще се наблегне на работата с подмяната на горивната система в града, която ще се осъществи по проект.

Досегашният кмет на Смолян Николай Мелемов води с 56% според междинни резултати

Амбицията на Мелемов е това да се случи до началото на следващия отоплителен сезон. Акцент в работата му през новия мандат ще бъде и организацията на движение в града, като се предвижда въвеждането на Синя и Зелена зона.

Предвижда се и някои от улиците да станат еднопосочни. За целта вече се провеждат проучвания от специализирана фирма. „Никога не сме си позволявали да обещаваме нещо, което не може да се случи.

Избирателната активност към 17.30 ч. в област Смолян е по-ниска от първия тур

Програмата, която сме представили пред хората е изпълнима и нейното реализиране предстои в този мандат. Продължавам с отворена врата на кабинета си близо до хората.

Това е и гаранция, че няма да разочароваме нашите избиратели и съграждани“, заяви още Николай Мелемов.