Към момента няма задържани лица с повдигнати обвинения. Това съобщиха на брифинг от Районната прокуратура в Пазарджик относно разследването за насилие над дете от служител на детска градина във Велинград.

Задържана от полицията е била възпитателката от скандалния клип в детската градина за 24 часа – без повдигнато обвинение.

„Все още не е установен периодът, в който е извършено посегателството над децата, тъй като клиповете се разпространяват сега, но насилието е извършено назад във времето. Детето от близо два месеца не е посещавало детската градина“, допълват оттам.

Детето, което е жертва на насилие в скандалния видеоклип, се отглежда от приемно семейство и е под особена закрила. Предстои разследващите да проверят и средата, в която детето живее.

Скандал в детска градина във Велинград: Възпитателка малтретира деца

От обвинението поясниха, че разследващите са се насочили в посока търсене на човека, който е заснел клиповете. Към момента от прокуратурата не разполагат с други сигнали за насилие над други деца в тази детска градина.

Разпитани са осем свидетели по случая. Води се разследване за причинена телесна повреда на малолетно лице от длъжностно лице. За престъплението се предвижда затвор до 3 години. Разботата продължава.

Припомняме, че се появиха видеоклипове с учителка, която удря дете и скубе друго. Кадрите получихме от родители на дете, което посещава въпросната градина. Жената, заснета да упражнява насилието, е разпозната веднага. Бащата на един от потърпевшите малчугани - Петър Томанов, каза че тя е задържана.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня