/ / iStock/Getty Images
Учителката Вера Маратилова е наказана с предупреждение за уволнение, съобщи пред DarikNews директорката на училище „Проф. Иван Батаклиев“ Даниела Кемчева. Тя уточни, че с децата работят психолог и педагогически съветник.

Тя допълни, че Вера Маратилова съжалява за случилото се и е обяснила, че в края на работния ден е изтървала нервите си. Шефката на РУО – Пазарджик Валентина Кайтазова заяви пред репортер на DarikNews, че съжалява за случилото се и поднася извиненията си на родителите на детето. „Недопустимо е подобно поведение от страна на учителката. Има друг начин и друг ред, по който децата да бъдат наказвани”, подчерта Кайтазова, но уточни, че РУО няма правомощия да наказва педагожката.

Унижение: Учителка накара цял 3-ти клас да заплюе съученик за наказание

„Всичко е в правомощията на директорката на училището. Тя е в състоянието да наложи дисциплинарно наказание на учителката”, добави шефката на РУО-Пазарджик. Тя допълни, че става дума за нелепа ситуация, при която преподавателката е реагирала неадекватно. До този момент срещу нея не е имало сигнали и оплаквания от родителите, които много я харесвали.

„Надявам се да е инцидентен случай. Предстои в училището да се организира родителска среща, да се проведат разговори по повод на това, как следва да се процедира с деца, които не спазват реда в училището, за да може да се избягват подобни ситуации в бъдеще”, посочи Валентина Кайтазова.

„Преподавателката е невероятен и иновативен учител, тя е добър педагог с 25 години педагогически стаж и има подкрепата на родителите. Те внесоха подписка в нейна защита”, посочи Кемчева. Директорката допълни, че детето е преместено в друго училище. По думите й с него досега повече се е занимавала бабата, отколкото родителите му. Даниела Кемчева добави, че учителката е провела родителска среща и се е извинила на родителите от класа за случилото се. Директорката окачестви поведението й в тази ситуация като непрофесионално и недопустимо.

Ръководството на училището разработва програма под надслов „Изкуството да общуваме” -  цикъл от игри, с които през втория учебен срок ще се занимават децата от класа, а също и от останалите класове в учебното заведение.