затвор белезници
затвор белезници / ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд - Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура - Пазарджик за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 52-годишния И.Н. от гр. Пазарджик. 

Същият е обвинен за това, че на 4 април 2020 година в дома си е убил 31-годишния Н.Ш. като го е намушкал с нож в областта на сърцето и шията. За това деяние в закона е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че И.Н. е извършил престъплението, както и че е налице реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът отчете високата обществена опасност на деянието, лошите характеристични данни и криминалистична справка за обвиняемия, който е осъждан 9 пъти, има изградени трайни престъпни навици и е изключително агресивен след употреба на алкохол.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 14 април 2020 година от 10,00 часа.