/ Деян Герговски
Мъж е с опасност за живота след пътен инцидент
99753
Мъж е с опасност за живота след пътен инцидент
  • Мъж е с опасност за живота след пътен инцидент
Отново катастрофа с пострадал на пешеходна пътека. Този път 80-годишен мъж е в болница с опасност за живота след пътен инцидент в Асеновград. Други двама пияни шофьори също предизвикаха произшествия в Пловдив. 

Петима пострадаха при катастрофа на пътя Бенковски - Златоград

Възрастният пешеходец е в тежко състояние. По първоначални данни, от полицията на ул. „Васил Левски“ в Асеновград лек автомобил „Фиат“ блъснал пресичащия на пешеходна пътека 80-годишен мъж.

Пострадалият е настанен в болница, с опасност за живота. 68-годишният водач на леката кола е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Причините за катастрофата се изясняват. 

Блъснаха майка с дете на пешеходна пътека в Пловдив

Шофьор от Пловдив също е в болница след катастрофа, която предизвика снощи на кръстовището между булевардите „Васил Априлов“ и „Дунав“. Към 18:00 часа лек автомобил „Рено“ предприел ляв завой, отнел предимството на „Нисан“ и го блъснал.

Под лекарско наблюдение е оставен 52-годишният водач на първата кола. Медицинска помощ е оказана и на 42-годишна жена, управлявала втория автомобил. Двамата са тествани за употреба на алкохол, като при мъжа апаратът отчел наличие на 1,26 промила. 

Автобус блъсна майка с количка на пешеходна пътека в Пловдив (СНИМКИ)

Друг пиян шофьор се озова в полицейския арест. Около 19:00 часа снощи, на ул. „Димитър Талев“ в Пловдив пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил „Ауди“. Колата управлявал 44-годишен криминално проявен мъж, чиято алкохолна проба отчела над 1,4 промила.