/ Агенция Митници
Рекордно количество "маркови" облекла задържаха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) в "Лесово". В товарен автомобил са открити 109 508 текстилни изделия с обозначения на световни марки. Количеството е най-голямото на пункта за последните години, съобщиха от Агенция "Митници".

Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главните дирекции "Гранична полиция" и "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Иззеха контрабандни „маркови“ стоки на „Капитан Андреево“

Товарната композиция е пристигнала на пункта на 2 юли. Шофьорът, полски гражданин, представил документи, че превозва колети с текстилни изделия от Турция за Нидерландия през България. При щателна митническа проверката е открита незаконната стока с лога на защитени световни марки - спортни комплекти, шапки, тениски, къси панталони, бельо и чорапи.

"Марковите" дрехи са задържани съгласно регламент на Европейския парламент и на Съвета относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Откриха контрабандни парфюми и цигари в камион с кофи (СНИМКИ)

Само за първите шест месеца на 2024 г. от Териториалната дирекция "Митница" - Бургас са задържани над 1,095 млн. търговски артикули за нарушени права върху интелектуалната собственост, допълват от Агенцията.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня