/ Агенция „Митници“
Митническите служители на "Лесово" откриха контрабандни опаковки парфюми и цигари в товарен автомобил, превозващ по документи пластмасови кофи, съобщиха от Агенция "Митници:.

Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Агенция „Митници“

На 23 юни товарният автомобил с чужда регистрация пристига на входящо трасе от Турция, управляван от украински гражданин.

Иззеха над 20 000 „маркови“ стоки на „Лесово“ (СНИМКИ)

Според представените от водача документи, той е превозвал палети с пластмасови кофи от Турция за Украйна през България. Митнически служители селектират превозното средство за щателна проверка.

В хода на контролните действия инспекторите установяват, че вместо декларираните пластмасови изделия, всички опаковани палети в товарното помещение съдържат кашони с контрабандни парфюми и цигари.

Агенция „Митници“

Установени са общо недекларирани 25 619 опаковки парфюми и тоалетни води - всички с обозначения на различни световноизвестни търговски марки, както и 69 000 къса - 3450 кутии цигари от две търговски марки, с турски акцизен бандерол.

По случая се води разследване под надзора на прокуратурата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня