Започна традиционният медиен фестивал в Албена
Започна традиционният медиен фестивал в Албена / netinfo
Курортен комплекс Албена започна традиционния си медиен фестивал „Медия микс”. На уеб-фестивала, който продължава и в момента, се представят четири сайта от групата на DarikNews.

Сайтът DarikFinance.bg бе представен в категорията бизнес първи сред всички сайтове. Главният редактор на DarikNews Людмил Кържилов обясни, че това е сайт за всички, които се интересуват от бизнес и финанси, както и от борсови новини.

В категорията нови медии се представи пък DarikNews.bg. Защо точно в категорията нови медии? Защото обединява традиционните медии в едно – текст, снимка, звук, видео. Подчертан беше фактът, че в DarikNews.bg могат да се прочетат новините от различните региони на страната едновременно с централните и световните.

В категорията общество се представи сайтът Log.bg – единствената българска блогова платформа, която позволява на блогърите да променят всичко, което пожелаят в своя блог. Това е и първата платформа, която позволява на user-ите да качват на блога си реклама и да печелят от нея.

Уеб-фестивалът ще продължи и утре до обяд, а наградите ще бъдат обявени вечерта на 5 юни. Корпоративният сайт на Дарик радио DarikRadio.bg също участва в конкурса, но в категорията радио.