Yahoo кани хакери като част от нова стратегия
Yahoo кани хакери като част от нова стратегия / netinfo

Софтуерният гигант Yahoo покани хакери като част от новата си „открита стратегия“, предаде АФП. Около 300 хакери получиха възможност да покажат възможностите си върху софтуера на компанията в калифорнийската централа на фирмата. Новата стратегия означава промяна на курса от Yahoo като компания, която създава и поддържа собствените си сайтове, към компания, която „кани други хора за шоуто“, по думите на Крис Йе, ръководител на Yahoo Developer Network.

Идеята е да се премахнат стените между сайтове, където хората складират дигитални снимки, видео, писма и размишления. Това е тенденция, която дори е закъсняла, според много потребители и разработчици.

Yahoo обяви, че ще позволи на потребителите да префасонират началната страница, включвайки приложения от трети страни, които компанията не е приела официално. Софтуерният гигант Yahoo твърди, че има над 500 милиона потребители по цял свят, но изпитва затруднения да преобърне популярността си във финансови постъпления. Финансовите затруднения на компанията доведоха до преговори за закупуването й от Майкрософт, но предложената финална цена от $ 47, 5 милиарда се оказа недостатъчна, съобщава БГНЕС.