Peugeot пуска електрически скутер през 2011 г.
Peugeot пуска електрически скутер през 2011 г. / снимка: Speed-Press

Електрическата модификация E-Vivacity има еквивалентна динамика на 50-кубиков скутер и може да измине до 100 км без презареждане.

Peugeot Motocycles възнамерява да представи нов електрически скутер през 2011 година. Той ще бъде част от гамата Vivacity, а тя вече предлага 3 двигателя, два от тях четиритактови.

Показателите на електрическият скутер са равностойни на тези на модел с 50-кубиков двигател с вътрешно горене. Литиево-йонните батерии са усложнени, по-устойчиви и по-ефикасни, така че мощността достига максимално разрешените за категорията 4000 вата, а автономията е от 80 до 100 км.

Електронното управление позволява презареждане на батериите във фазите на намаляване на оборотите чрез възстановяване на кинетичната енергия и възможност да се активира режим заден ход при маневри с много ниска скорост. Интегриран модул за диагностика, който запаметява циклите на зареждане и разтоварване, както и режимите на използване на скутера, дава възможност на водача да оптимизира управлението си и ефективността на превозното средство.

Агенция Speed-Press