/ iStock/Getty Images
  • Екипът на „Корпоративни комуникации“ на А1 участва с шест кампании и спечели пет награди от PR Приз 2024
  • За поредна година А1 бе сред участниците, спечелили най-голям брой награди, сред които и първо място в категория „Дигитални комуникации“.
 
Комуникационните кампании на А1 спечелиха пет награди на 24-тото издание на PR Приз. Конкурсът е организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Той е най-утвърденият и с дългогодишна история форум у нас, който отличава постиженията на професионалистите в публичните комуникации. Журито оцени високо кампаниите „Интернет за всички“, „Дари за децата, А1 ще удвои“, „А1 приключение в света на технологиите“, „От А1 до Я за дигиталната трансформация“ и „Workplace 2.0“на А1, в категории „Дигитални комуникации“, „ESG комуникационен проект за подобряване качеството на живот в обществото“, „Специално събитие“, „B2B комуникационен проект“ и „Проект за вътрешни комуникации“.

Общо пет отличия за екип Корпоративни комуникации на А1 България във вечерта на наградите (отляво надясно: Мариела Мечкова, специалист Външни комуникации, Деница Коларска-Иванова, старши специалист КСО и вътрешни комуникации, Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации, Даниела Найденова, специалист Външни комуникации, Биляна Дражева, мениджър Вътрешни комуникации, Нина Неделчева-Геориева, експерт Външни комуникации в А1 България).
А1

Общо пет отличия за екип „Корпоративни комуникации“ на А1 България във вечерта на наградите (отляво надясно: Мариела Мечкова, специалист „Външни комуникации“, Деница Коларска-Иванова, старши специалист „КСО и вътрешни комуникации“, Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“, Даниела Найденова, специалист „Външни комуникации“, Биляна Дражева, мениджър „Вътрешни комуникации“, Нина Неделчева-Геориева, експерт „Външни комуникации“ в А1 България).

Проектите, с които А1 участва тази година, се съревноваваха с общо петдесет и пет проекта, а наградите бяха връчени по време на официална церемония.
 
Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България, коментира: „Вярвам, че най-голямата телекомуникационна компания и най-голям системен интегратор в България неслучайно има и най-добрия PR екип. Наградите, които получаваме днес, ни носят удовлетворение, но същевременно ни мотивират да продължаваме да разказваме историите на технологичния бизнес по въздействащ и увлекателен начин.“
 
Журито на конкурса отличи с първа награда проекта „Интернет за всички“, с който А1 ежегодно образова децата и младежите на възраст между 5 и 15-годишна възраст. Изданието през 2023 година беше посветено на рисковете в онлайн среда. Чрез интерактивни видеа с геймификация кампанията показваше на младежите как да бъдат по-внимателни и да се предпазват от потенциалните опасности онлайн. Това е още едно признание за проекта, след като преди броени дни А1 спечели единствената награда в категория Branded content/Native Campaign на IAB Mixx Awards.

А1 спечели пет отличия на PR Приз 2024.
А1

А1 спечели пет отличия на PR Приз 2024.

Второ място в категория „B2B Комуникационен проект“ А1 спечели с проекта „От А1 до Я“, реализиран със Storio на Икономедиа. Поредицата от 8 статии беше посветена на ICT технологичните услуги на А1 и екипите, които ги създават и предлагат.
 
Кампанията в „Дари за децата, А1 ще удвои“ спечели второ място в категория „ESG комуникационен проект за подобряване качеството на живот в обществото“. Второто издание на кампанията в края на 2023 г. надгради възможността клиентите на А1 да допринесат за по-доброто детско здравеопазване през Моят А1, а компанията удвои събраната сума в полза на проект „Светулка“.

Даниела Найденова, специалист Външни комуникации получи първа награда за А1 България на PR Приз за проекта Интернет за всички в категория Дигитални комуникации .
А1

Даниела Найденова, специалист „Външни комуникации“ получи първа награда за А1 България на PR Приз за проекта „Интернет за всички“ в категория „Дигитални комуникации“.

Вътрешната комуникация в компанията донесе трета награда и в категория „Проект за вътрешни комуникации“ с платформата за създаване на ангажираност към служителите чрез съдържание - Workplace 2.0, както и в „Специално събитие“, където журито отличи комуникационния подход и добра организация на събитията за служителите и техните деца - „А1 пътешествие в света на технологиите“.
 
Представените проекти бяха оценени от независимо жури от експерти в сферата на връзките с обществеността, медиите и маркетинговите комуникации и бяха презентирани на живо пред представители на журито и комуникационната общност.