Nokia разширява бизнеса си за мобилна реклама?
Nokia разширява бизнеса си за мобилна реклама? / снимка: БГНЕС

Nokia възнамерява да закупи Enpocket, американска компания за мобилно рекламиране, като по този начин финландският мобилен гигант ще се опита да разшири своята роля в интернет услугите.

От производителя на хендсети заявиха, че придобивайки Enpocket, Nokia ще ускори растежа на своя бизнес за мобилна реклама, използвайки платформата на американската фирма и силните партньорства с рекламодатели, издатели и оператори, предаде БГНЕС, като се позова на TechNews.

Никакви финансови детайли не бяха разкрити относно сделката, освен че поглъщането се очаква да приключи до края на тази година. През миналия месец финландският гигант пусна нови интернет услуги и джаджи с цел да помогне на потребителите да свалят музика и да играят на своите хендсети, предизвиквайки с този силен ход конкурентите си, вкл. Apple с неговите iTunes и iPod. Nokia пусна и уеб услуги на нов сайт, който ще включва и музикален онлайн магазин.

Enpocket предлага технология и услуги, които позволяват на нейните клиенти, сред които MasterCard, PepsiCo и Vodafone Group, да предлагат мобилна реклама чрез различни формати от рода на текстови съобщения по мобилен телефон и по интернет.