Учени от Селскостопанската академия създадоха технология за производство на бира от лимец. Това стана в рамките на проекта „Лимецът - древна иновация", а един от партньорите по него е чешка пивоварна.
Американска църква разяснява Божието слово на халба бира
„Няма данни някъде по света това да е правено до момента", посочи проф. Валентин Бъчваров от Селскостопанската академия. Технологията тепърва ще навлиза в практиката, тъй като зърното на лимеца е по-дребно и се налага техническо преустройство на фабриките за производство на малц.
Колко бира седмично намалява риска от инфаркт при жените?
Цената вероятно ще е по-висока, защото лимецът е по-скъп, но според учените, това ще бъде компенсирано с по-ценните качества на лимеца.
Специалист: Няма как да отслабнете, ако пиете бира
Засега бутиковото пиво ще се произвежда експериментално в малки пивоварни, но участниците в проекта очакват скоро интерес да проявят и големи производители.