Хакер проби личния имейл на шефа на американското разузнаване
Хакер проби личния имейл на шефа на американското разузнаване / ThinkStock/Getty Images

Хакер е успял да пробие личната електронна поща на директора на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, няколко месеца след съобщенията, че някой е хакнал личния имейл на директора на ЦРУ Джон Бренан, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на източник от американското разузнаване.

Клапър бил уведомен за хакването и съобщил за инцидента на съответните власти, казал говорителят на националното разузнаване, Брайън Хейл. Офисът на Клапър разбрал за хакерската атака преди за нея да съобщи за първи път вчера електронното списание и видеоканал за наука и технология Мадърборд. Списанието обяви, че същият хакер тийнейджър, който разбил акаунта на Бренан, стоял зад атаката срещу Клапър.

Ученик хакна мейлите на шефа на ЦРУ и министъра на националната сигурност на САЩ

Според изданието, цитирано от Франс прес, киберпиратът с псевдоним "Cracka" успял да разбие паролата и да влезе в акаунта на Клапър във Върайзън, доставчика на телефонни и интернет услуги за дома му. Хакерът успял също да отклони телефонните обаждания до дома на Клапър към организация за защита на палестинците, базирана в Калифорния. Той проникнал също в акаунта на съпругата на Клапър в Yahoo!.

През октомври Бренан заяви, че е силно възмутен от това, че някой е хакнал личната му поща и е публикувал конфиденциални данни, включително списъка на контактите му.

Източник: БТА