Google пусна панорамните изображения на улици Street View за Израел
Google пусна панорамните изображения на улици Street View за Израел / снимка: БГНЕС

Google пусна в неделя програмата с изображения на улици с въртене на 360 градуса Street View за Израел, съобщи американската търсачка, цитирана от Франс прес.

Изображенията на улици в Ерусалим, Тел Авив, Яфа и Хайфа показват градски улици и пейзажи, както и мюсюлманския, християнския, еврейския и арменския квартал в стария Ерусалим, Пътя на Голгота (Via Dolorosa), катедралата на Божия гроб, Стената на плача, Маслиновия хълм, старото пристанище на Яфа и Бахайските градини, гласи съобщение на Google, цитирано от Франс прес.

Програмата Street View, въведена през 2006 година, дава възможност да се разглеждат панорамно улици на картите на Google (Google Maps) и да се правят виртуални разходки из градове по цял свята, посочва БТА.

Панорамните изображения се заснемат от автомобили с фотографска техника, изпращат се в САЩ, където лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите се замъгляват и след това се качват в Google Maps.

През август миналата година израелското министерство на правосъдието разреши на Google да започне заснемането на улиците, но поиска да се гарантира на хората възможност да поискат замъгляване на всякакви други детайли и след качването на изображенията.

Към градските пейзажи от Израел ще бъдат прибавени гледки от още градове като Назарет и Ейлат, както от Мъртво море и езерото Тибериада.