/ ThinkStock/Getty Images
Жителят на Ростов на Дон, Сергей Пименов, заяви пред РИА Новости, че е решил да се пошегува и да издигне кандидатурата на кучето си - бостънски териер на име Пиксел - като кандидат за градската дума на Ростов на Дон.

По думите му преди около година той сам искал да се кандидатира за депутат на изборите за градска дума, но избирателната комисия не приела документите му. Приблизително по същото време той и семейството му закупиха куче от доста рядка порода - „бостънски териер“. По това време кучето е на 14 месеца. Той го е кръстил Пиксел заради малкото бяло петно на носа му

"По-късно се появи идея - защо да не го издигнем като кандидат за депутат? Освен това кандидатите обикновено пристигат в нашия район (Военвед) само за избори, а Пиксел ходи тук всеки ден, той има стотици абонати в социалните мрежи", каза пред агенцията собственикът на кучето

Той и неговият екип от продуцентския център разработиха уебсайт и предизборна кампания за кучето. В програмата има 15 стъпки, като „разрешение за преследване на котки“, „премахване на нашийници и каишки за малки породи“, „федерален закон, позволяващ на кучетата да спят в леглата на стопаните си“.

"Всичко това, разбира се, е шега, но има например критики за зоните за разходка на кучета. Имаме само три за целия Ростов, а в Москва моят приятел има три само в района на дома си си", каза стопанинът на Пиксел.
Агенция "Фокус"