Жан Тод (вляво) е от малкото приятели на Шуми, допускан от семейството му да види своя приятел
Жан Тод (вляво) е от малкото приятели на Шуми, допускан от семейството му да види своя приятел / Gulliver/Getty Images
Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер е „лекуван“, за да може „да се върне към по-нормален живот.“ Това е последната информация за състоянието на седемкратния шампион от устата на президента на FIA Жан Тод, който сега е един от малкото хора, които се допускат лично до стария му приятел в дома му.

Извън това почти нищо не се знае за 51-годишния Шумахер след падането му на ски писта през 2013 г. „Много съм дискретен по този въпрос“, изтъкна пред „Уест Франс“ Тод, бившият шеф на Ferrari.

Бившата на Бриаторе: Само трима влизат при Шуми, той „говори“ с очите

"Всички знаем, че Михаел е претърпял много сериозна контузия и, за съжаление, тя е с големи последици за него. Оттогава той е бил лекуван, за да може да се върне към по-нормален живот", добави той.

Съпругата на Шумахер загатна за състоянието му

Тод бе помолен да коментира очаквания с огромен интерес дебют на сина на Шуми – Мик, във Формула 1 в американския тим Haas през следващата година. "Той е шампион във Формула 3 през 2018 г. и във Формула 2 тази година", припомни Тод. „Следващата стъпка е Формула 1 и вероятно ще бъде най-трудната за него. Но той показа, че има качествата да извлече максимума от една кола.”

Превод и редакция: DarikNews