/ БТА
Украинският президент Володимир Зеленски отново се оплака от проблеми с бомбоубежищата в Киев след тежките ракетни атаки срещу столицата, предаде ДПА.

Жителите на Киев съобщават за недостиг на бункери, заключени бункери и ограничен достъп до тях, заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение снощи. В някои квартали изобщо няма укрития, добави той.

"Това ниво на небрежност в града не може да бъде оправдано", каза Зеленски и инструктира правителството си да се справи с проблема.

ЕС ще налага санкции за доставка на военно оборудване за Русия

След всичко, което Киев трябваше да преживее в четвъртък, това е просто неприемливо, каза президентът. Той имаше предвид хората, които стояха пред заключени бомбоубежища в нощта на тежките ракетни атаки, при които загинаха трима души, включително деветгодишно дете.

Зеленски и кметът на Киев Виталий Кличко още тогава поискаха проблемът с бомбоубежищата да бъде решен. Президентът обаче съобщи за нови проблеми.

Междувременно медиите в Киев съобщиха, че са повдигнати наказателни обвинения срещу четирима души, за които се смята, че са отговорни за заключен бункер на медицинско заведение.

Прокуратурата в Киев съобщи, че разследва състоянието на бомбоубежищата заедно с полицията. Разследва се също така дали средствата, предоставени по време на войната за ремонт на бомбоубежищата, може да са били присвоени.
Владимир Арангелов/БТА