Застреляха високопоставен съдия в Ингушетия
Застреляха високопоставен съдия в Ингушетия / снимка: БГНЕС

=Заместник-председателят на Върховния съд на Ингушетия Аза Гезгереева и още трима души са били ранени при атентат в град Назран. Малко по-късно Гезгереева е починала от раните си в централната републиканска болница, съобщиха за Интерфакс от вътрешното министерство на руската автономия.

Покушението е извършено в 8.40 часа московско (7.40 часа българско) време в центъра на Назран. Неизвестни лица с автоматично оръжие са обстреляли колата, в която се е намирала съдийката и още трима души, чиято самоличност все още е неизвестна. "В резултат на обстрела Газгереева и още трима души са ранени и бяха хоспитализирани в републиканската централна болница", заяви представителят на МВР. По-късно тя е починала от раните си, допълва БГНЕС.

Основната версия за убийството й е свързана с нейната професионална дейност, заяви за Интерфакс председателят на съда Михаил Задворнов. "Аза Газгереева е много опитен съдия с 25 години стаж. Мога с пълна увереност да заявя, че причината за убийството й е нейната професионална дейност. Тя беше моята дясна ръка в борбата с корупцията, а също беше член на колегията за граждански и наказателни дела", каза Задворнов.