/ /iStock
Билетите за метрото почти ще се удвоят по време на Олимпиадата в Париж догодина, за да помогнат за покриване на разходите за движение на градския транспорт, съобщиха регионалните транспортни власти тази седмица.

Единичните билети ще се продават за 4 евро, в сравнение с 2,10 евро сега, а 10 билета ще се продават за 32 евро, в сравнение с 16,90 в момента, предаде АФП.

Ръководителят на транспортния орган на региона на Париж, Валери Пекрес, каза във видео, публикувано в X, че годишните и месечните карти за пътуване за жителите няма да бъдат засегнати от рязкото покачване на цените.

„Изключено е хората, живеещи в региона на Париж, да плащат за допълнителните разходи“, причинени от Олимпийските игри и оценени на 200 милиона евро, обяви Пекрес.

Около 10 милиона посетители се очакват по време на Олимпийските и Параолимпийските игри, които започват следващия юли, което ще затрудни градския транспорт.

Туристите обаче ще могат да си купят специална карта с фиксирана цена за 16 евро на ден или 70 евро на седмица по време на Игрите за пътуване из Париж и региона, включително до летищата Шарл дьо Гол и Орли.

Пекрес посъветва жителите на Париж да се запасят с билети за метрото преди юли, за да избегнат допълнителната такса.

Тя добави, че допълнителната такса ще бъде в сила от 20 юли до 8 септември. 
БГНЕС