/ iStock/Getty Images
Тя предчувствала, че ще й излезе скъпо, но не чак толкова. Жена от Картахена (Мурсия), която на Нова година повикала спешно ключар, бе „сурвакана“ с четирицифрена сметка - 1077 евро за да влезе в дома си след като си забравила ключовете.

Според вестник La Opinion de Murcia, 59-годишната жена излязла с 61-годишния си съпруг и 27-годишния им син на вечеря при роднини. След завръщането си у дома точно преди комендантския час (в 00:30 ч.) тя разбира, че е забравила ключовете вътре в къщата.

След като не успява да открие познат ключар, тя рискува с търсене онлайн на дежурен специалист. През това време съпругът й, който заради сърдечно-белодробни заболявания в очакване на трансплантация, чакал на улицата в своята инвалидна количка.

Когато повиканият ключар пристига пред дома им, жената три пъти го попитала колко ще им струва отварянето на вратата, но така и не получила отговор.

Само за 5 мин. повиканият специалист вратата, след което подал касова бележка за 1077,29 евро. Платил съпругът с кредитната си карта.

"Когато попаднете в екстремна ситуация като тази, която преживях, всичко, което искате, е да влезете в къщата; станах жертва на измама и изнудване зарази безизходицата, в която бях, съзнателно ме измамиха“, сподели тя пред La Opinion.

“Бях бясна, махнах се и оставих съпруга си, който плати с картата си“, добави тя. Жената се обадила в полицията, оттам я посъветвали да подаде жалба до организацията за защита на потребителите. Тя предала случая в ръцете на адвокатите си.

От фирмата на ключаря потвърдили, че такава спешна услуга струва 849 евро плюс 21% ДДС, като е нормално разходите да скачат в нощи като новогодишната, когато обикновено се слага и надбавка от 50%.

Превод и редакция: DarikNews