В кампанията на ОАЕ "Тарахум - за Газа" през последните два дни се включиха 10 100 доброволци, които помогнаха за подготовката на 25 000 пратки със стоки от първа необходимост чрез мероприятия, организирани в Абу Даби, Дубай и Шарджа, за палестинския народ в ивицата Газа, предаде новинарската агенция на ОАЕ – УАМ.  

Бяха събрани над 550 тона стоки, а 120 тона хуманитарна помощ от на хранителни продукти и други стоки от първа необходимост за майки и деца потеглиха към египетския град Ариш в сътрудничество със Световната продоволствена програма. Помощта трябва да стигне в ивицата Газа.

Кампанията е продължение на ангажимента на ОАЕ за облекчаване на хуманитарните последици от бедствия и кризи и намаляване на тяхното въздействие върху най-засегнатите. Тя е в съответствие с подхода на ОАЕ, основан на принципа на човешката солидарност, и продължение на усилията за подкрепа и предоставяне на помощ на палестинския народ, най-вече на най-уязвимите групи, включително деца и жени, като облекчи тежестта на хуманитарната криза, пред която са изправени.
Габриела Иванова/БТА