Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) твърдят, че през последните 24 часа са атакували над 320 цели в ивицата Газа", като заявяват, че продължават да атакуват "военни цели".

Управляваното от "Хамас" министерство на здравеопазването на Ивицата Газа твърди, че от началото на кампанията на 7 октомври досега израелските удари са убили 4741 палестинци, а 15 898 са ранени.

Военният говорител на Израел, контраадмирал Даниел Хагари, заяви, че страната е увеличила броя на въздушните удари в Газа, за да порази цели, които ще намалят риска за войските в следващия етап на войната.

Мич Макконъл категорично подкрепи предложението на Белия дом на Джо Байдън за помощ в размер на 106 млрд. долара за Израел и Украйна, като заяви, че двамата с президента са "на едно и също мнение" по този въпрос.

Макконъл, влиятелният лидер на републиканците в Сената на САЩ, също така отхвърли някои от колегите си, които призоваха за отделяне на пакетите с помощи за двете страни, като заяви, че това би било "грешка" по време на интервю по Си Би Ес.
 
БГНЕС