/ iStock/Getty Images
Петима души, сред които медицински персонал и пациент, са загинали при самолетна катастрофа в Невада, предаде телевизия ТРТ.

От шерифската служба на окръг Лион съобщиха, че властите са започнали да получават обаждания за възможна самолетна катастрофа близо до Стагекоуч, Невада и са открили останките два часа по-късно.

Компанията „Care Flight“, която осигурява линейки със самолет и хеликоптер, потвърди, че няма оцелели.

Сред загиналите са пилотът, медицинска сестра, парамедик, пациент и член на семейството на пациента.

"Със свити сърца съобщаваме, че вече получихме потвърждение от пожарната служба на окръг Централен Лион, че никой от петимата души на борда не е оцелял", се казва в изявление на компанията и се добавя, че тя спира полетите, за да се съсредоточи върху оказването на помощ на реагиращите агенции, членовете на екипа и семействата.

Националният съвет за безопасност на транспорта съобщи в събота сутринта в Twitter, че изпраща седемчленен екип от следователи на мястото на катастрофата. NTSB идентифицира самолета като Pilatus PC-12.

Катастрофата е станала на фона на предупреждение за зимна буря, издадено от Националната метеорологична служба в Рино за голяма част от Невада, включително части от окръг Лион.

Метеорологичната служба съобщи, че се очакват обилен сняг, пориви на вятъра до 105 км/ч и периоди на безветрие.
БГНЕС