Генералният секретар на ООН призова за максимална сдържаност във Венецуела
Шефът на армията на Венецуела предупреди във вторник за възможни "кръвопролития" в разрушената от кризата латиноамериканска държава, когато военните започнаха да предприемат мерки за потушаване на това, което властите наричат опит за преврат.
 
Генерал Владимир Падрино, който също е и министър на отбраната, заяви, че държи опозицията "отговорна за всеки акт на насилие, смърт или кръвопролитие".
 
Падрино се обърна към военното командване в реч, в която той повтори подкрепата на армията за президента Николас Мадуро.

БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призовава за максимална сдържаност във Венецуела, за да се избегне насилието, предадоха световните агенции, като се позовават на говорителя на Гутериш - Стефан Дюжарик.
 
"Генералният секретар призовава всички страни да упражняват максимална сдържаност и ги приканва да избягват всякакво насилие и да предприемат незабавни стъпки, за да възстановят спокойствието", каза Дюжарик. Той допълни, че Гутериш е на разположение да посредничи, ако двете страни поискат неговата помощ.
БТА, БГНЕС