/ iStock/Getty Images
С бракуваната бира са могли да бъдат напълнени 180 олимпийски басейна
Ново проучване установи, че през пандемичната година заради карантинните мерки, съдържанието на един милиард халби бира по половин литър са изтекли в канализацията, пише в. "Дейли стар".

От месец март насам огромни количества наливно пиво са били бракувани, тъй като неговата трайност е ограничена в рамките на 2-4 месеца. Британските пъбове, барове и ресторанти, които са се били запасили с редовните количества, не са могли да ги реализират след избухването на COVID кризата през март 2020 г.

С бракуваната бира са могли да бъдат напълнени 180 олимпийски басейна. В материално изражение понесените загуби са на стойност около 4 милиарда лири. Британските любители на пивото са шокирани от изхвърлената продукция.

Вместо да я излеят в канализацията, бирата трябваше да бъде раздавана безплатно с по едно буре на всяка улица, е преобладаващото мнение в социалните мрежи.

Британската пъб култура е много важна част от социалния живот на поданиците на Нейно Величество. Нереализираното и бракувано пиво говори и за нереализирани социални контакти, което със сигурност ще се отрази на психичното здраве на нацията.

Пъбовете в Обединеното кралство са не само място за консумация, но и за срещи и социализация. Според проучването, проведено от компания за кухненско оборудване "Кичън стоър", всяка година британците консумират 8 милиарда халби наливна бира в пъбове, ресторанти и закусвални.

Това означава, че през миналата година една осма от това количество е било бракувано, като е изтекло в канализацията. Трайността на кег с пастьоризирана бира е до 4 месеца след напълването му, докато непастьоризираната изкарва само от шест до осем седмици, уточнява изданието.
БТА