Среща между Путин и Ердоган в Москва
Среща между Путин и Ердоган в Москва / БГНЕС
Връзките между Русия и Турция се възстановяват с бързи темпове, Москва се радва на това, заяви днес руският президент Владимир Путин на срещата с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Москва, предаде ТАСС.

Много се радваме, че отношенията между нашите държави се възстановяват с достатъчно бързи темпове, каза Путин.

Среща между Ердоган и Путин в Москва
БГНЕС

На срещата присъстват турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, шефът на турското разузнаване МИТ Хакан Фидан и говорителят на турския президент Ибрахим Калън, информира турската телевизия НТВ.

Руският президент Владимир Путин изтъкна изпълнената с доверие ефективна работа на военните ведомства и специалните служби на Русия и Турция по въпроса за Сирия, предаде ТАСС.

"Ние активно работим за решаване на най-острите кризи в света, преди всичко в Сирия", каза руският лидер на среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. "Много приятно е да се отбележи, че никой не очакваше, че на равнище военни ведомства, специални служби, ще се установи такъв изпълнен с доверие, много ефективен диалог", посочи Путин.

Путин и Ердоган обсъдиха съвместна борба в Сирия срещу ИД

По-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че "в тази част, когато държавните глави ще разговарят в тесен състав, огромно значение ще имат темите, свързани със Сирия, свързани със сигурността, с хода на разследването на убийството на нашия посланик Карлов в Анкара".

Той уточни, че в контекста на сирийската проблематика ще се говори за "политическо уреждане, за взаимодействие в хода на реализацията на военни задачи". "Турските военни присъстват на територията на Сирия и осъществяват там военни операции и руските военни продължават дейността си по подкрепа на сирийските въоръжени сили - това изисква много тясно взаимодействие и координация", отбеляза говорителят на Кремъл.