/ Guliver/Getty Images
Срещата на Ким и Тръмп е насрочена за сряда и четвъртък
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пътува в брониран влак за Виетнам, а американският президент Доналд Тръмп след броени часове ще се качи на самолета за виетнамската столица, където с ускорени темпове приключва подготовката за срещата на върха между двамата лидери, предаде Асошиейтед прес.

Властите в Ханой заявиха, че са имали само десет дни за подготовка, но обещават сигурността да е на максимално равнище за събитието, което ще привлече вниманието на целия свят. За сравнение, Сингапур разполагаше с близо два месеца за подготовката на първата среща на върха между Тръмп и Ким миналата година. 

Двойникът на Ким Чен-ун беше изгонен от Виетнам

Тръмп ще пристигне във Виетнам утре вечер, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на виетнамското външно министерство.

Президентът на САЩ ще се срещне в сряда сутринта с виетнамския президент и генерален секретар на комунистическата партия Нгуен Фу Чонг. Срещата на Ким и Тръмп е насрочена за сряда и четвъртък, припомня Ройтерс.

Тръмп и Ким вече пребродиха Ханой, още преди „оригиналите“ да са пристигнали (СНИМКИ)

Кинолози от тайните служби на САЩ извършиха инспекция със специално обучени кучета на ханойския хотел "Дж.У.Мариот" (JW Marriott), където се очаква да отседне президентът Доналд Тръмп.
БТА