Вечеря като тази на крал Чарлз Трети във Версай може да бъде консумирана срещу 275 британски лири в Лондон, съобщи АФП. Това е цената без включени напитки.
Версай се готви да заплени Чарлз Трети с кралска пищност и френска гастрономия
Менюто се състои от омар, пиле Брес и малинов макарон. Предлага се от френските шеф готвачи Ан-Софи Пик и Яник Алено. Те приготвят ястията, създадени за приема в чест на британския крал и съпругата му Камила. През следващата седмица в ресторант "Павийон Ледоайен" в Лондон се организира събитие, което ще бъде точно повторение на това в Париж.
Предястието е син омар със зелени бадеми и ментов сос. Основното ястие е пиле Брес с гратен от гъби, а десертът е розов макарон с малини и сорбе от личи и роза.
Менюто е било обект на сериозна подготовка и разговори между Елисейския и Бъкингамския дворец. На приема на 20 септември присъстваха множество известни личности като Мик Джагър и Шарлот Генсбур.
Започна визитата на крал Чарлз III във Франция
Първоначално пилето е трябвало да бъде с гарнитура от аспержи. Приемът е бил предвиден за края на март, но протестите срещу пенсионната реформа във Франция отложиха визитата. Смяната на сезона е наложила и смяна на гарнитурата, затова са предпочетени гъби, които са любима храна на краля.
Версай се готви да заплени Чарлз Трети с кралска пищност и френска гастрономия
Менюто се състои от омар, пиле Брес и малинов макарон. Предлага се от френските шеф готвачи Ан-Софи Пик и Яник Алено. Те приготвят ястията, създадени за приема в чест на британския крал и съпругата му Камила. През следващата седмица в ресторант "Павийон Ледоайен" в Лондон се организира събитие, което ще бъде точно повторение на това в Париж.
Предястието е син омар със зелени бадеми и ментов сос. Основното ястие е пиле Брес с гратен от гъби, а десертът е розов макарон с малини и сорбе от личи и роза.
Менюто е било обект на сериозна подготовка и разговори между Елисейския и Бъкингамския дворец. На приема на 20 септември присъстваха множество известни личности като Мик Джагър и Шарлот Генсбур.
Започна визитата на крал Чарлз III във Франция
Първоначално пилето е трябвало да бъде с гарнитура от аспержи. Приемът е бил предвиден за края на март, но протестите срещу пенсионната реформа във Франция отложиха визитата. Смяната на сезона е наложила и смяна на гарнитурата, затова са предпочетени гъби, които са любима храна на краля.