/ Gulliver/Getty Images
22 творби от различни жанрове за събитията в пещерата Кхао Луанг в Тайланд, в която ученици бяха блокирани в продължение на повече от две седмици, са в процес на създаване. Сред тях са филми, телевизионни сериали, видео игри, музикални видеоклипове и книги, съобщава в. "Нейшън".

Щастлив край: Всички деца и треньорът им са изведени от пещерата в Тайланд (ВИДЕО)

Освен това тайландски и чуждестранни медии са направили с 12-те момчета и техния треньор интервюта за 27 различни програми. Министерството на културата обаче отбеляза, че никой още не е получил правото да направи филм за спасяването на децата. Изявлението идва на фона на новината, че "Юнивърсал пикчърс" са подписали споразумение.
 

БГНЕС


"Правителствената група започва разискване на предложенията за придобиване на права за създаване на филми и други творби от 15 до 23 ноември", заяви министърът на културата Вира Ротпотчанарат.

Герой без гражданство: Треньорът на спасените от пещерата в Тайланд момчета
 

БГНЕС


На 23 юни 12 деца от футболен отбор на възраст между 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор изчезнаха в пещерата Кхао Луанг. Подземието, в което се намираха, се простира на почти 10 км, с няколко входа и изхода, както и с големи зали, където изчезналите са се скрили от прииждащата вода.

През юни: Цял футболен отбор изчезна в пещера в Тайланд (СНИМКИ)

В продължение на три дни, от 8 до 10 юли, водолазите успяха да отведат две групи от по четири деца и една от петима души. Всички бяха отведени в болница "Прачанукро" в Чианграй, откъдето бяха изписани на 18 юли.
 

БГНЕС

БГНЕС