/ БГНЕС
Пещерата ще бъде превърната в музей - свидетелство за спасителната операция
Първото видео на момчетата, спасени от наводнената пещера в Тайланд след 17 дни, прекарани там, бе разпространено днес, предаде Ройтерс. На видеото момчетата се усмихват и махат с ръка от болничните си легла, изглеждайки отслабнали, но в добро здраве след наблюдаваната от целия свят спасителна акция.
 
12-те момчета и техният треньор са свалили средно по 2 кг по време на неприятното преживяване, но в общи линии са в добро състояние и не демонстрират признаци на стрес, заяви по-рано медицински служител.

Щастлив край: Всички деца и треньорът им са изведени от пещерата в Тайланд (ВИДЕО)

 

 

След като от неделя до вчера децата бяха извадени едно по едно от пещерата, те бяха закарани с хеликоптер до болницата в разположения на около 70 км от мястото на инцидента град Чианг Раи, където бяха поставени под карантина, отбелязва Ройтерс.
 

БГНЕС

БГНЕС


На тях ще им се наложи да останат в болница до 10 дни, а след това ще трябва да не излизат от вкъщи в продължение на 30 дни, заяви директорът на лечебното заведение Чайуеч Танапайсал.
 
Герой без гражданство: Треньорът на спасените от пещерата в Тайланд момчета

Родителите на първите осем спасени деца са имали възможност да им отидат на свиждане, но е трябвало да носят защитни костюми и да стоят на 2 м разстояние като предпазна мярка от възможни инфекции.
 

БГНЕС


Пещерата в Тайланд, където 12-те момчета и техният треньор по футбол бяха блокирани в продължение на повече от две седмици, ще бъде превърната в музей, за да свидетелства за проведената спасителна операция, предаде Ройтерс.

Още добри новини за децата, спасени от пещера в Тайланд
 
Цялото наименование на пещерата на тайландски - Там Луанг Нанг Нон означава "пещерата на легналата дама". Местна легенда разказва как красива принцеса избягала в пещерата заедно с любовника си, който бил от простолюдието.
 

БГНЕС


Баща й изпратил войници, които убили нейния любим, което накарало принцесата да се самоубие, а околните планини приели формата на тялото й, отбелязва Ройтерс.

През юни: Цял футболен отбор изчезна в пещера в Тайланд (СНИМКИ)
БТА