/ iStock/Getty Images

Първите американски сили пристигнаха в Румъния като подкрепление на съюзниците от НАТО в източния фланг след струпването на руски войски на границата с Украйна, съобщи румънският министър на отбраната Василе Динчу.

„Американците пристигнаха. Повече от 100 военнослужещи от специалните сили на САЩ се обучават заедно с нашите експерти по логистика, което означава, че няма да мине много време, преди да пристигнат другите войски“, каза Динчу.

Пентагонът: САЩ изпраща още американски военни в Румъния, Германия и Полша

Съединените щати изпращат близо 3000 допълнителни войници в Полша и Румъния, за да защитят Източна Европа от потенциално разпространение на кризата в Украйна, съобщи Хина.

Пентагонът заяви, че ще премести ударна ескадрила от около 1000 американски войници от Вилсек, Германия, в Румъния. Що се отнася до Полша, войските започнаха да пристигат там в събота.

САЩ изпращат у нас делегация заради Украйна

В момента Съединените щати разполагат с около 900 войници в Румъния, член на НАТО от 2004 г., която има и система за отбрана от балистични ракети, някои от които са част от силите на НАТО, а някои от които са там по отделни двустранни споразумения.

БГНЕС